Sok tévhit kering az ózonról és az ózonos fertőtlenítésről és az ózongenerátorokról.

Olvassa el ózonlexikonunkat és tudjon meg mindent, amit érdemes tudnia.

Milyen kockázatokkal jár az ózonkezelés?

Az előírt biztonsági feltételek betartásával a szakembereink jelenléte és folyamatos felügyelete mellett az ózongenerátor használata teljesen kockázatmentes. Amellett, hogy az ózon nem hagy maga után semmilyen mellékanyagot, rövid idő alatt magától tiszta oxigénné bomlik. Nem tartalmaz allergén anyagot, tehát a kezelés maga nem válthat ki allergiát.

Takarító vállalatok alkalmazhatják-e az OZONE WHITE TM technológiát?

AZ OZONE WHITETM technológiát kizárólag akkreditált partnerek használhatják. A partnerek listája Európa-szerte egyre bővül, kérje kollégánk segítségét a +36 20 383 1412 -es telefonszámon, amennyiben bővebb információra van szüksége.

Milyen hatása van az ózonkezelésnek az élősködőkre?

Az ózon minden élőlényre hatással van. Az apróbb élősködők már alacsonyabb ózonkoncentrációra is reagálnak, a rágcsálók többnyire elmenekülnek az ózonnal kezelt területekről. Rendszeres kezelésekkel elkerülhető, hogy a nagyobb rágcsálók visszatérjenek a kezelt területre.

Mennyi időn belül alakul az ózon oxigénné?

 

Az ózon rendkívül instabil, felezési ideje a környezeti változók függvényében 20-50 perc lehet. Oxigénné alakulását kollégáink folyamatos mérésekkel figyelik, így a kezelt területre csak akkor léphet bárki, ha az ózon értéke már a biztonságos egészségügyi határérték alá csökkent.

Hogyan terjed az ózon?

Az ózon nehezebb, mint az oxigén, így a padló szintjén szétterülve, az apró réseket kitöltve – a párnák, matracok belső szerkezetét is beleértve – fokozatosan megtölti a kezelésnek alávetett teret.

 

Milyen erős az ózon?

Az ózon a létező legerőteljesebb fertőtlenítőszer, hatása többszöröse, mint a klóré. Minden ismert mikroorganizmust, szerves vagy szervetlen vegyületek okozta kellemetlen szagot eltüntet, teszi mindezt anélkül, hogy bármilyen szennyeződést vagy nyomot hagyna maga után.

 

Megrongálja az ózon a tárgyakat?

Az ózon nem okoz kárt sem az érzékeny műszaki cikkekben, sem szövetekben. Nincs hatása a festményekre, fa- vagy bőrfelületekre, műtárgyakra, bútorokra, gumiból készült alkatrészekre vagy krómozott felületekre.

Milyen helyeken ajánlott az ózonos fertőtlenítés?

Az OZONE WHITETM technológia az ózon kimagasló fertőtlenítő hatásán alapul. Kiválóan alkalmazható baktériumok, vírusok, gombák, mikroorganizmusok, rossz szagok, vagy atkák ellen. Az ózonfertőtlenítés tehát bárhol alkalmazható, kimondottan ajánlott, ha valahol már megjelentek a szerves szennyeződésekből eredő rossz szagok (pl. dohos levegő). Gombák és baktériumok bárhol előfordulhatnak, leggyakrabban szaunák, uszodák, öltözők, éttermek, edzőtermek vagy épp szállodai szobák kérik a segítségünket.

Mennyi ideig tart egy helyiség fertőtlenítése?

Az OZONE WHITETM technológiával történő kezelés minden részlete egyedi megrendelői igények alapján kerülnek összeállításra. A fertőtlenítés időtartama függ a helyiség méreteitől, szennyezettségétől, az ózongenerátoros fertőtlenítési ciklusok ismétlésétől. Nagy általánosságban elmondható, hogy egy 50 m2-es átlagos lakás kezelése 60 percet vehet igénybe.

Milyen gyakran érdemes az ózonfertőtlenítést ismételni?

Az OZONE WHITETM technológia alkalmazása egyedi megrendelői igények alapján kerül összeállításra. A fertőtlenítés gyakorisága a kezelt terület igénybevételétől, a probléma jellegétől és a terület méreteitől egyaránt függ. Szállodákban javasolt az ózonfertőtlenítés minden látogató távozása után, egészségügyi intézményekben a napi használat az ideális lehet.

Fontos! Az OZONE WHITE™ technológia nem váltja ki a napi takarítási és fertőtlenítési protokollt! Az OZONE WHITE™ technológia nem ad teljes körű védelmet a biológiai fertőzések ellen! Az OZONE WHITE™ technológia rendszeres használata segít a vízvételi pontok és nedves környezetek csíramentesítésében, az általános higiéniai elvárások betartásában, nem hagy maga után veszélyes vagy a környezetre káros anyagot.